vinterhead2

Artikkelvisninger
494396

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sigpro has a deprecated constructor in /www/sites/wh00363/production/www_root/plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro.php on line 19

Du kan bestille fiber til hytta di på Ljosland nå!

Fiberdupeditte

Meld interesse til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Send namn, Gnr/Bnr/Fnr, hytteadr. og tlf. så noterer eg deg på lista!

Nedenfor finner du mer om dette.

Klikk her for info på pdf.

 

INFOMØTE OM FIBER - VARMESTOVA LØR. 20.2. KL. 15:00

Inside fiber

I 2013 ble det trukket fiberkabel fra Kyrkjebygd opp til Ljosland. Disse har foreløpig endt opp i Telenors sentral like nedenfor Ljosland Fjellstove og opp i masten på toppen av Ørnefjell.

Hverken hyttefolk eller fastboende har til nå kunnet nyte godt av denne forbindelsen. 

Kablene som den gang ble strukket, går i luft, gjennom vann og i bakken. Les Høyhastighets fiberoptiske linjer til Ljosland.

Etterhvert kom det også 4G mobilt bredbånd fra utbyggingen av ørnefjellmasten for et par år siden, noe som bedret forholdene radikalt. Samtidig mistet vi ADSL-linja fra Agder Bredbånd, noe som skapte problemer for de som hadde større behov enn mobilnettet kunne gi.

 

Ikke tilfredsstillende

Det mobile bredbåndet som tilbys i dag har sine klare begrensninger både i hastighet og datamengde. I helgene er det stor belastning på 4 G-nettet når hyttene fylles. Oppgradering av programvare trekker også mye data og billedmateriell som lastes gjør at bl.a. ljoslandshytta.no hver måned etter den 20. må bestille ekstra pakker fra Telenor.

Ikke bare er det dyrt og tidkrevende, men sparemodusen setter også klare begrensninger i måten man kan jobbe på.

 

Duppedittene krever sitt

multimedia receiver welt bilder1 1muqnrq

At duppedittene blir flere og flere og krever mere og mere er vi sikre på. Publikum forventer å ha tilgang til globale nettverk til enhver tid.

Mikael Schlezinger på Ljosland Fjellstove sier det er vanskelig å drive hotell uten fysisk oppkobling mot internett. Den beste løsningen han har i dag er en link mot satelitt, men dette er dessverre alt for ustabilt til at det kan kalles tilfredsstillende.

Både kommunikasjon og mediebruk, som TV og radio på rommene krever stor nedlastningskapasitet. Han sier videre at når han nå skal leie ut til anleggsfolk i forbindelse med kraftlinjeutbygging og kanskje en videre utbygging av Langevassdammen, kraftstasjon og tunelldrift fra Ljosland, stilles det krav til internettoppkobling på værelsene.

.

 

Fysisk fiberkabel - eller trådløs oppgradering?

Etter det vi nå kjenner til kan Telenor være villig til å være med på en utbygging som sprer tilgangen til denne enorme muligheten til hytter og hus, men stiller klare betingelser til antall abonnenter.

Redzone Fixed 4G LTE infographic WEB2xSannsynligvis kan tilbudet kun gjelde for såkalt Fixed LTE, som er en høyhastighets og datamengde-uavhengig tilgang over mobilnettets 4G bredbånd. Her vil antall mulige oppkoblinger være begrenset til 36 abonnenter. Det vil ikke være mulig å se vanlig TV på dette anlegget.

De faste bosettingene vil da være prioritert om de ønsker dette, og kun en håndfull igjen til eventuelle hytteeiere. Med næring og flerabonnementer vil det kanskje si ti-tolv ledige

 

Fysisk fiberoppkobling

Dersom det er et bredt ønske om å få fiberoppkobling til fritidsboligene vil det stilles krav om minimum 90 abonnenter. Om det er såpass mange som føler behov for øket kapasitet, evt. for full TV tilbud og andre internettbaserte løsninger, vet vi lite om i dag. Men det ville vært den klart beste løsningen med max kapasiteter både på mengde og hastighet. Ikke minst sikrer en fysisk kabel sikker levering og stabilitet og en rekke fordeler som du kan se i boksen under.

6 fiberoptiske kabler n

De faste linjene trenger jo litt graving for å legge ned kostbare kabler og har selvsagt sin pris. Bare hyttefeltene på Bergehomman og Grønlihøgda i Kvernevatn-aust feltene har lagt ned bakkerør for evt. gjennomskyting av fiber.

Her er det til sammen regulert for 115 hytte-enheter og flere ligger inn i framtida. Det er bygd 82 boenheter og alle disse har fiber inn til hytta, men mangler foreløpig forbindelse fra hovednettet. 

Men også her må fiberen hentes fysisk fra Ørnefjell eller sentralen nede ved Ljosland Fjellstove.

 

Info-møte i vinterferien

Odd Helge Liestøl i Åseral kommune vil holde et info-møte om dette i vinterferiens skiftehelg, lørdag 20. januar. I følge Telenors moderniseringsdirektør, Arne Quist Christensen vil et bindende antall på ca. 90 bestillinger utløse et utbyggings- og tilkoblingstilbud. Engangsavgiften for tilkobling vil ligge på rundt kr. 5 000 pr. abonnemement.

Om Åseral kommune deltar med finansiering er ikke helt avklart, men etter det vi kjenner til er det ihvertfall politisk vilje til å prioritere fibernettet for den faste bosettingen i kommunen.  

Dette kan være den muligheten vi har inn i overskuelig framtid til å få fibertilgang til hyttefeltene på Ljosland. Det alternative Fixed LTE vil har sin begrensning og næring og fastboende blir sannsynligvis prioritert.

 

Planering av tomt til din hytte utføres best av

 terrengtransport

 

 

ljoslandshytta.no, Salve Ljosland© 25.01.2016

face-plakat

Våre anbefalte leverandører:

Lavvologo hvit25092013

Utleielavvoer fra lavvo-sør 

 

terrengtransport

 

HYTTELEVERANDØREN 

Eikås hytte og hus logo

 

 lundsneve

 

  Eikenhytter-logo-200x100 2 

 

 Tor Fasseland logo

 _____________________________

 

  landskapsentreprenorene

 HytteHageservice

_____Hytte- & Hageservice_____

Bjønnåslia

Hyttefeltet på østsida. 

_____________________________

Dialekttempen for Ljosland 

 Dialekttampen

 _____________________________

  FA Egeland

_____________________________

 

 thorsland elektro

_____________________________

Skinnsalg

P3209062

__________________

Løypeinfo: skisporet.no  

_____________________________

Hva skjer på

minne-logo-250x74

_____________________

 Treprodukter

logo 1

_____________________

Finn din tur  

DNT Sør

 

________________________________

 

Lefser, flatbrød o.a.  
Tørr bjørkeved  
Avgifter og gebyrer  
   
   


AVSTANDER til Ljosland 
Oslo 385 km
Arendal 195 km
Kristiansand 114 km
Mandal 102 km
Stavanger 229 km 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Webløsning ©2012-15 av Salit