vinterhead2

Artikkelvisninger
494359

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sigpro has a deprecated constructor in /www/sites/wh00363/production/www_root/plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro.php on line 19
Salgsprospektet gjelder selveiertomter i salgs/prislistene for Bergehomman (B1) og Grønlihøgda (B2) og inkluderer vann, vei, avløp, el., kabel-tv levert til tomtegrense.
 
Tomtene er omfattet av reguleringsplanen for Kvernevatn Aust av 30.06.2005

Bergehomman (B1) består av 80 frittliggende selveiertomter i grupper. Tomtene er variert plassert i et sydvendt og solrikt område med et høydedrag på opp til 814 m.o.h. i ryggen. De bebygde områder ligger mellom ca. 725 og 770 m.o.h. Tomtene er byggeklare eks. grunnarbeid.
Grønlihøgda (B3) består av 25 frittliggende tomter på en høyde sydvest for Bergehomman. Reguleringsplanen inneholder 36 enhet fordelt på triple, doble og enkle hytter. De fleste tomtene har ypperlige solforhold, også midtvinters. De fremre, østre tomtene har panoramautsikt mot øst over Bergehomman og Ørnefjell I-området med skianlegget sentralt. I horisonten ligger Midtheia som markerer skillet mellom Ljosland og Bortelid. Byggeområdene ligger mellom ca. 750 og 770 m.o.h. Tomtene er byggeklare eks. grunnarbeid.

 

Hva dekker prisen?

Alle tomtene selges som eiertomter med asfaltert vei, vann og avløp, elektrisitet og kabel-tv til tomtegrense. Inklusive er avgift og avsetninger til den privatfinansierte "Nye Gruveveg”, Ljosland Utvikling AS (til løypenettet) og grunneigerlagets friarealkasse (utjamningsordning). Trekkrør for framføring av fremtidig fiberkabel er lagt ned sammen med øvrig teknisk anlegg til tomtegrense.

 

 

Prisinformasjon.

Ytterligere prisinformasjon finner du på www.ljoslandshytta.no. Tomteliste-B1 og tomteliste-B3 under ”tomter” i undermenyen ”Tomter”. Her finner du også fotos og status for tomtene.

 

 

Reservasjon.

Ved reservasjon av tomt skal det innbetales et depositum/forskudd pr. tomt på kr. 20 000,- som går til fradrag på tomteprisen når første innbetaling foretas. Reservasjonen er bindende etter foretatt tomtevalg og refunderes kun dersom det kan påvises mangelfull informasjon fra selger. Kontrakstforslag og dokumentframlegg effektueres deretter fortløpende.

 

 

Hva kommer i tillegg?

Til listet pris tilkommer faste kostnader og avgifter etter offentlige satser som dokumentavgift (2.5%), påkoblingsavgifter, oppmåling, kart og delingsforretning med tinglyst målebrev kr. 18 978. Satsene her er for 2013 og endres årlig. Offentlige avgifter er i henhold til Åseral Kommunes gjeldende satser og finnes på www.aseral.kommune.no. Påkoblingsavgiftene kan kreves innbetalt sammen med kjøpesum

 

Tomtenes arealer.

Tomtearealene varierer mellom ca. 550 m² til ca. 1 200 m² stort sett avpasset i forhold til terreng og beliggenhet. Alle tomtene er tilknyttet stikkveier og har areale for oppkjørsel og biloppstilling.

 

Stattutter.

Forpliktende medlemskap i LVV (Ljosland Vest Velforening) kan tinglyses på skjøte.

LVV er ansvarlig for drift og vedlikehold av alle felles etablerte veier og ikke-kommunale tekniske anlegg.

På skjøtet tinglyses også plikt til å bidra med årlige driftstilskudd til tur- og løypenett. Normalt vil denne være dekket inn via vel-avgift og skal ikke betales to ganger. P.t er det LUAS (Ljosland Utvikling AS), et grunneiereid selskap på Ljosland, som har ansvar for anlegg og drift av bl.a. sommer og vinterløypetraseer. I 2010 var avgiften satt til kr. 1 000 + mva. Avgiften bestemmes av operatør og hyttevel i fellesskap.

 

Årlige avgifter til Åseral Kommune (2013, med fbh. om endringer):
 

Kloakkavgifter:

Tilkoplingsavgift (min) kr. 56+ 700,00

Abonnementsgebyr kr. 2 556,00

Forbruksavgift pr. m3 kr. 19,72

Vassavgifter:

Tilkoplingsavgift kr. 27 930,00

Abonnementsgebyr kr. 2 337,00

*Forbruksavgift pr. m3 kr. 20,71

Målarleige kr. 351,00

Feie og kontrollavgift:

Feieavgift, kvart 4. år kr. 331,00
Administrasjonssavgift kr. 42
 
 

Framtidige planer for området.


Feltet B4, GRØNLIGREND, fungerer i dag som masseuttak/steinbrudd hvor både utbygger og den enkelte hyttetomt kan forsynes med nødvendige knuste steinmasser. Dette feltet skal utbygges med tomter og infrastruktur på et senere tidspunkt og vil således bli ”reparert” med bebyggelse og ny natur.


VENATJØNNTUNET, reguleringsplanenss B2, er regulert til bebyggelse av konsentrerte leilighetsbygg og foreløpige planer for dette foreligger.
 

I feltet B5, som sannsynligvis får navnet GRØNLISÆTER, skal det etter bestemmelsene etableres næringsvirksomhet med overnatting, servering, servicesenter og anlegg for ulike aktiviteter tilknyttet nærmiljøet. Her er planleggingen så vidt i gang.

 
De forskjellige feltene finner du på hovedkartet over reguleringsområdet for Kvernevatn Aust.

 

Annet.

 
Av andre tiltak skal nevnes turløype med fiske- og badestasjoner rundt Grønlitjønn. Løypa blir ca. en km. og skal ha fast dekke og utformes slik at flest mulig med ulike forutsetninger kan benytte seg av denne. Det vil bli etablert en rasteplass med snuplass for buss og parkering for kjøretøy med handikappede førere og passasjerer.

 

Området rundt dette vil forhåpentlig utvikle seg til et attraktivt rekreasjons- og trimmiljø, særlig tilrettelagt for barn og andre med varierende bevegelseshemming.

ljoslandinfo.no Ønsker du mer informasjon om Ljosland og dets særegenskaper og tilbud er du velkommen til å besøke nettsidene www.ljoslandinfo.no. Her finner du også opplysninger om andre hyttefelt og oppdateringer om vær og vind og ellers det som rører seg. 
 
 

 

face-plakat

Våre anbefalte leverandører:

Lavvologo hvit25092013

Utleielavvoer fra lavvo-sør 

 

terrengtransport

 

HYTTELEVERANDØREN 

Eikås hytte og hus logo

 

 lundsneve

 

  Eikenhytter-logo-200x100 2 

 

 Tor Fasseland logo

 _____________________________

 

  landskapsentreprenorene

 HytteHageservice

_____Hytte- & Hageservice_____

Bjønnåslia

Hyttefeltet på østsida. 

_____________________________

Dialekttempen for Ljosland 

 Dialekttampen

 _____________________________

  FA Egeland

_____________________________

 

 thorsland elektro

_____________________________

Skinnsalg

P3209062

__________________

Løypeinfo: skisporet.no  

_____________________________

Hva skjer på

minne-logo-250x74

_____________________

 Treprodukter

logo 1

_____________________

Finn din tur  

DNT Sør

 

________________________________

 

Lefser, flatbrød o.a.  
Tørr bjørkeved  
Avgifter og gebyrer  
   
   


AVSTANDER til Ljosland 
Oslo 385 km
Arendal 195 km
Kristiansand 114 km
Mandal 102 km
Stavanger 229 km 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Webløsning ©2012-15 av Salit