Tretti entusiastiske deltakere på «Idemyldringa» lørdag 20. oktober.
Idemyldringa er et "prosjekt" som er iverksatt av en liten gruppe som har valgt det foreløpige navnet "ressursgruppe"
Målet er å få et bredt engasjement rundt den videre utformingen av Ljosland som turistdestinasjon, bosted og arbeidssted.
TOR ÅGE B. EIKERAPEN FRA STORFORM LEDET MYLDRINGA
Tretti entusiastiske deltakere på «Idemyldringa» sist lørdag.
Det kom tretti entusiastiske deltakere på «Idemyldringa» 20. okt. Tor Åge B. Eikerapen gjennomførte norsk brainstorm på oppdrag fra en selvutnevnt ressursgruppe som har tatt mål av seg å få flere folk til Ljosland.
«Idemyldringa»,et norskere ord for brainstorming ble avviklet på initiativ fra en selvoppnevnt«ressursgruppe» som har satt seg som mål å finne ut hvordan vi kan få enda flere folk til å oppdage Ljosland som turistdestinasjon. Gruppen, som har påtatt seg ansvaret for å bringe prosessen videre består av Ole Tommy Egenes, Gunvor Ljosland, Mikael Schlezinger, Bernard Udal Olsen, Tor Einar Torjesen og Salve Ljosland.

Her fra et av de forberedende sesjonene i ressursgruppa: f.v. Bernard U. Olsen (hytter), Tor Einar Torjesen (hytter og skisenter), Tor Åge B Eikerapen (konsulent), Ole Tommy Egenes (grunneier/utbygger), Gunvor Ljosland (skisenter) og Mikael Schlezinger (Lj. Fjellstove). Foto og deltaker: Salve Ljosland (grunneier/utbygger).
Bred representasjon.
De fremmøtte 30 personer representerte hytteeiere, grunneiere, næringsliv og utbyggere og Dnt Sør. I tillegg møtte Elling Eikerapen fra Åseral Næringsråd, Tor Stray fra Åseral Aktivitet, Erling Løfsnes fra Lindesnesregionen(Turistkontoret for Lindesnesregionen). Det var all grunn til å være fornøyd med dette, sjøl om noen grupper kanskje kunne vært bedre representert.
Myldringa.
Til å gjennomføre selve «myldringa» var Tor Åge B. Eikerapen fra Storform.no engasjert.
Dagens to temaer var enkle:
1. Hva er Ljoslands unike kvaliteter i dag?
2. Hvordan skal Ljosland være i 2020?
TOR ÅGE B. EIKERAPEN FRA STORFORM LEDET MYLDRINGA
Svarene på disse skal danne grunnlaget for det videre arbeid og det ble bestemt at ressursgruppa skal fortsette dette arbeidet og presentere et «steg 2» lørdag 2. mars 2013. Innen 1. desember skal gruppa komme med ny informasjon om fremdrift og innhold. Dette vil bli oppdatert på de aktuelle nettsteder og facebooksider.
Mange gode innspill.
Det kom fram mange gode innspill på en rekke områder fra gruppearbeidene. Som en kuriøse kan nevnes at èn mente at det mest unike med Ljosland var at om hun ble sittende fast på dårlig føre, kunne hun «bare ringe til ordføreren». Entusiasmen var stor og det var satt begrensninger på antall forslag til hvert punkt i oppgavene. Det var nok her det største problemet lå – å velge ut hvilke ting som var viktigst å fokusere på. Det var også et kriterium at man på dette tidspunkt ikke skulle gå inn i de små detaljer, men konsentrere seg om de store rammene.
EN DELTAKER MENTE DET VAR UNIKT Å KUNNE RINGE TIL ORDFØREREN (BILDET) I KOMMUNEN OM MAN SATT FAST MED BILEN.
Resultatet er nedtegnet og samlet slik at dette kan være med å danne grunnlaget for i hvilke baner man skal tenke framover. Det finnes sikkert mange andre fine forslag der ute og vi satser på at disse kan komme fram i en slags idebank etter hvert.
Elg-gryte.
Etter sesjonen var det dekket for elg-gryte av ypperste klasse. Det var Ljosland Fjellstove som hadde stått for kokingen og i følge Ole Tommy Egenes skal han ha kjent elgens opphav personlig. Stort kortere kort-reist mat av denne slagen kan det vel neppe bli.
GUNVOR LJOSLAND OG THOMAS TVEIT NED ELG-GRYTE FRA FJELLSTOVA
Ressursgruppa vil takke alle som tok seg tid til å delta. Vi håper dere «snakker om» dette og at dere blir med neste gang også.
Her finner du link til mer fyllestgjørende detaljer fra myldringa.