vinterhead2

Artikkelvisninger
494369

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sigpro has a deprecated constructor in /www/sites/wh00363/production/www_root/plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro.php on line 19

Helikoptertransport redder snøen i bakkene på Ljosland i Påsken (2012).

Asle Ljoslands rolle i Airlift og kontakter hos konkurrenten HeliWing har framskaffet et rimelig tilbud på transport av snø fra Sirdal til Ljosland. Sirdal bugner som kjent av snø og veien over heia er ikke så lang når man regner luftstrekning.

Hver tur skal ta 4m³ snø i big-bager som gir nok snø til ca. 15 –20 m² med tykkelse 20 – 30cm. Man har regnet med at hvert av de fire helikopterne, som ellers stort sett står på bakken i påsken, skal gjøre 25 turer hver, altså til sammen 100 turer som gir 400 m³, eller 400 000 liter med snø. Dette gir snø nok til hele 6 - 8000 m².

Publikum betaler.

For å finansiere dette oppfordrer man de som tilbringer påsken på Ljosland til å være med på frivillige bidrag. Hvis man regner 5000 besøkende personer inklusive dagsturister vil en hundrelapp fra hver gjøre susen. Nå er det ikke alle som er like glad i bakkene, men bør se det som en fordel at Skisenterets eksistens opprettholdes. Det er ventet sterkt fallende temperatur og dette prosjektet vil sannsynligvis sikre snø helt ut til 2. påskedag og kanskje lenger dersom temperaturene holder seg så lave som prognosene sier.

Helikopter på plass

Det første helikopteret er allerede på lokasjonen i Sirdal hvor snøen skal hentes.

Søvntrengende hytteturister må finne fram sov-i-ro’en natt til mandag.

Transporten vil starte tidlig søndag kveld og holde på så lenge lyset strekker til. Straks det lysner av dag i fem-tida mandag morgen starter arbeidet opp igjen og ventes avsluttet midt på dagen på mandag. Det er klart at mange vi bli fratatt nattesøvnen sin, men siden det er ferietider anser man en urolig natt for akseptabelt. Eller som Asle og Gunvor på skisenteret sier det: målet helliger midlet.

De håper mange vil ta seg turen ned til skisenteret og betale inn noen hundrelapper. Dette kan også gjøres på Ljosland Fjellstove hos Mikael Schlezinger.

Grunneiere og utbyggere er med.

Grunneierlaget og utbyggerne Kjell Ljosland i Kvernevatn Aust AS, Salve Ljosland med Ljoslandshytta AS og Ole Tommy Egenes med Farevassknutan Hyttegrend har allerede garantert for kostnadene og vil ta sluttregningen, men håper selvsagt at alle, også brukerne tar sin del.

Det er dyrt, men godt, sier Kjell. Dette er kostnader vi må ta, sier Ole Tommy. Salve Ljosland har valgt å ikke kommentere dette før i etterkant.

Men uansett må vi huske på at det er stor prestisje i å være det sørligste skianlegget som holder alle nedfarter og trekk åpne denne påsken.

(Dette var altså årets (2012) aprilspøk fra Ljoslandshytta AS. Vi beklager dersom noen nå er skuffet over at tiltaket bare var en bløff, MEN det er snø nok.)

face-plakat

Våre anbefalte leverandører:

Lavvologo hvit25092013

Utleielavvoer fra lavvo-sør 

 

terrengtransport

 

HYTTELEVERANDØREN 

Eikås hytte og hus logo

 

 lundsneve

 

  Eikenhytter-logo-200x100 2 

 

 Tor Fasseland logo

 _____________________________

 

  landskapsentreprenorene

 HytteHageservice

_____Hytte- & Hageservice_____

Bjønnåslia

Hyttefeltet på østsida. 

_____________________________

Dialekttempen for Ljosland 

 Dialekttampen

 _____________________________

  FA Egeland

_____________________________

 

 thorsland elektro

_____________________________

Skinnsalg

P3209062

__________________

Løypeinfo: skisporet.no  

_____________________________

Hva skjer på

minne-logo-250x74

_____________________

 Treprodukter

logo 1

_____________________

Finn din tur  

DNT Sør

 

________________________________

 

Lefser, flatbrød o.a.  
Tørr bjørkeved  
Avgifter og gebyrer  
   
   


AVSTANDER til Ljosland 
Oslo 385 km
Arendal 195 km
Kristiansand 114 km
Mandal 102 km
Stavanger 229 km 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Webløsning ©2012-15 av Salit