vinterhead2

Artikkelvisninger
513126

Ljosland, øverst i Mandalen, i Åseral kommune. Ei lita grend med et populært høyfjellsterreng i nabolaget. Et lite paradis, vil noen mene.

Mange nyter allerede disse områdene til friluftsliv og avkobling. Lange helpreparte skiløyper, sommerløyper og et ypperlig bakkeanlegg med to trekk. Hyttene ligger fra 500 til 795 m.o.h.

Bergehomman ogGrønlihøgda på Kvernevatn Aust er delvis utbygd og består av 105 eiertomter for oppføring av enkle og doble bygg. Her er du på høyfjellet på vestsiden av dalen. Løypenett og skibakke er innenfor gangavstand. Det samme gjelde bær-, bade- og fiskeplasser.

Ljoslandshytta AS disponerer store områder regulert for fritidsbebyggelse. Inklusive næringsområde for overnatting, service og servering omfatter planen 250 - 300 hytteenheter. 70 - 80 av disse er allerede solgt og bebygd.

I tillegg til eiendom driver Ljoslandshytta AS virksomheten Lavvo-sør. Her føres Tentipi-lavvoer for salg og utleie. Vårt etablissement Lavvo-liv på Bergehomman har åpent store deler av året. Her prøver vi å lage litt kos med mat og drikke og litt underholdning.

  yr    rode-kors    Lavvologo hvit25092013    ljosland-fjellstove    Fjellhagen   sv-hv  
 
Hva skjer hos Lavvo-liv på Bergehomman, Ljosland i Åseral? Klikk på lavvo-logoen så kommer du til facebooksidene. Aktivitetskalender finner du på netsiden til www.lavvosor.no

 


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sigpro has a deprecated constructor in /www/sites/wh00363/production/www_root/plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro.php on line 19

Plakat til utsattLjosland 1041: 

Ressursgruppen trenger mer tid. Avviklingsmessige

og økonomiske hensyn gjør at den tillyste

"myldringa" blir flyttet litt lenger ut på vårparten.

Ressursgruppa ønsker høy kvalitet på prosjektet

                

Ressursgruppa konstituert

Endel utenforstående årsaker gjorde at gruppa ikke fikk avviklet sitt møte som planlagt. Det ble dermed så langt opp under jul at man så det fornuftig å utsette dette til over nyttår. På dette møtet ble det gjort endel valg hvor kursen videre ble lagt fram som forslag til kommende myldring. Tor Einar Torjesen ønskes seg fritatt av arbeidsmessige årsaker, men ønsket prosjektet lykke til videre. Salve Ljosland fikk tillit som gruppas leder. Det var også enighet om at prosjektet skulle foreslås døpt til "Ljosland 1041" og at allmøtene to ganger pr. år skulle kalles "Myldring". Man ønsket også å knytte til seg ytterligere 2-3 personer til "ressursgruppa".

 

Vanskelig med økonomien

Bernard

Et av de andre medlemmene i gruppa, Bernard Udal Olsen, hytteeier på Bergehomman, sier til ljoslandshytta.no at organisatoriske og økonomiske forhold fører til at man trenger litt tid før man kan presentere neste trinn for et allmøte. Prosjektet har et foreløpig budsjett på kr. 0 og det er vanskelig å få profesjonelle folk til å "fasilitere" tiltaket til den prisen. Men det foreligger en plan for neste myldring.

Han sier videre at det er en del gode dialoger på gang som kan avhjelpe og muligens bygge prosjektet videre. Dette er frivillig fritidsarbeid og det er viktig for alle impliserte at det ikke føles som noen belastning. Vi har ingen hastverk utover det at vi ønsker å holde interessen for prosjektet oppe ved å formidle framdrift.

Bilde: Medlem av ressursgruppa Bernard Udal Olsen er hytteeier på Berge-homman og deltar gjerne i tiltak som høyner kvaliteten i området.

 

Entusiasme

En positiv ting i dette er at mange har spurt om når neste myldring skulle være. Noen har beklaget at de ikke kunne komme første gang, men gjerne vil komme på neste. Responsen på den første myldringa var jo også veldig positiv. Dette er jo absolutt en god driver for de som skal engasjere seg.

Da vil du kunne følge med på diverse nettsteder og facebooksider om det som skjer. Vi skal holde deg oppdatert så godt som mulig.

Tekst og foto: ljoslandshytta.no - Salve Ljosland

 

face-plakat

Våre anbefalte leverandører:

Lavvologo hvit25092013

Utleielavvoer fra lavvo-sør 

 

terrengtransport

 

HYTTELEVERANDØREN 

Eikås hytte og hus logo

 

 lundsneve

 

  Eikenhytter-logo-200x100 2 

 

 Tor Fasseland logo

 _____________________________

 

  landskapsentreprenorene

 HytteHageservice

_____Hytte- & Hageservice_____

Bjønnåslia

Hyttefeltet på østsida. 

_____________________________

Dialekttempen for Ljosland 

 Dialekttampen

 _____________________________

  FA Egeland

_____________________________

 

 thorsland elektro

_____________________________

Skinnsalg

P3209062

__________________

Løypeinfo: skisporet.no  

_____________________________

Hva skjer på

minne-logo-250x74

_____________________

 Treprodukter

logo 1

_____________________

Finn din tur  

DNT Sør

 

________________________________

 

Lefser, flatbrød o.a.  
Tørr bjørkeved  
Avgifter og gebyrer  
   
   


AVSTANDER til Ljosland 
Oslo 385 km
Arendal 195 km
Kristiansand 114 km
Mandal 102 km
Stavanger 229 km 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Webløsning ©2012-15 av Salit